Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ιστορικοι Δισκοι ~~~ Rising(1976)

    Με τον Ritchie Blackomore να τον ακολουθει μονο ο Ronnie James Dio απο το προηγουμενο αλμπουμ στρατολογησε τον ντραμερ Cozy Powell,τον μπασιστα Jimmy Bain και τον κιμπορντιστα Tony Carey δημιουργωντας το νεο line up του γκρουπ.
  Ηχογραφημενο στα Musicland Studios του Μοναχου σε λιγοτερο απο ενα μηνα,το αλμπουμ ειχε την επιβλεψη του παραγωγου και μηχανικου Martin Birch. Ηχογραφηθηκε τον Φλεβαρη του 1976 ενω κυκλοφορησε στις 17 Μαιου.
   Λιγα απο τα τραγουδια του δισκου εγιναν μεσα στο live set του γκρουπ¨.Το "Stargazer" και το "Do You Close Your Eyes" γραφτηκαν προηγουμενως στην εναρκτηρια Αμερικανικη περιοδεια αργα  το 1975,εχοντας πρωταγωνιστικο ρολο σε ολα τα shows του 1975-76,ενω το "A Light in the Black" αμοληθηκε νωρις στη περιοδεια του 1976 εν τουτοις ξαναπαρουσιαστηκε στο set στη περιοδεια της Ιαπωνιας.Το "Starstruck" παιζοταν συντομευμενο συνηθως ως μερος του "Man of the silver mountain".
  Το αλμπουμ εφτασε στο Νο48 του Billboard ενω στη Μ.Βρεταννια στο Νο6.Η εκδοση του βινυλιου ηταν ενα ενθετο πτυσομενο καλυμμα με μια τσαντα γενικης χρησης της Polydor.
  Συμφωνα με το All Music Guide,"το Rising επιασε τους  Blackmore και Dio στην κορυφη των δημιουργικων δυναμεων τους....χρονισμενο με τις  νεοκλασσικες και μεταλ κιθαριστικες συνθεσεις στις πιο φιλοδοξες και στου τραγουδιστη τις μεγαλωμενες στερεοτυπικες συμπεριφορες με φανταστικα και λυρικα θεματα -ενα σχεδιο δρασης που θα υιοθετουσε στη μετεπειτα καριερα του".
 

                                Track listing

All songs written and composed by Ritchie Blackmore and Ronnie James Dio.
Side one
No. Title Length
1. "Tarot Woman"   5:58
2. "Run with the Wolf"   3:48
3. "Starstruck"   4:06
4. "Do You Close Your Eyes"   2:58
Side two
No. Title Length
5. "Stargazer"   8:26
6. "A Light in the Black"   8:12
    



 Rainbow
with
Production
  • Produced and mixed by Martin Birch
  • Recorded at Musicland Studios, Munich, Germany, February 1976

 

Ιστορικοι Δισκοι ~~~Blackout(1982)

   O  δισκος ειναι ο 8ος στη σειρα του γκρουπ και ηχογραφηθηκε το 1982 στα θρυλικα Dieter Dierks studios .στο Villa San Pecaire, και Saint Jacques, Grasse,στη Γαλλια,.Ειναι αξιοσημειωτος οχι μονο για την ποιοτητα του αλλα και γιατι κατα τη διαρκεια των ηχογραφησεων ο τραγουδιστης Claus Meine εχασε τη φωνη του και χρειαστηκε την χειρουργικη επεμβαση στις φωνητικες χορδες του επειτα απο την εμφανιση πολυποδα.
   Η πιθανοτητα να μην ξανατραγουδησει ηταν πολυ πιθανη γι αυτο και ηχογραφηθηκαν demo των τραγουδιων με τραγουδιστη τον Don Dokken.Eν τουτοις κανενα απο αυτο το υλικο ειναι στο  αλμπουμ.Ο Claus Meine ξεπερασε με επιτυχια το εμποδια της εγχειρησης και η φωνη του υπηρξε καλυτερη απο ποτε.
   Ο  Rudolf Schenker δεν μπορουσε να διαλεξει αναμεσα στα solos του China White .ετσι οι εκδοχες του δισκου στις ΗΠΑ  οσο και στην Ευρωπη ειναι διαφορετικες σε αυτο το σημειο.
  Το εξωφυλλο ειναι δημιουργια του Gottfried Helnwein και προκειται για προσωπογραφια του ιδιου παρολο που πολλοι πιστεψαν οτι προκειται για τον Rudolf.Ο ιδιος ο Rudolf παρουσιαζει το χαρακτηρα του εξωφυλλου στο βιντεο του No one Like You. Εξαλλου τα t-shirts με τη δημιουργια του εξωφυλλου του αλμπουμ ειναι τα πλεον δημοφιλη αναμεσα στα t-shirts του γκρουπ.
  Καλυτερες στιγμες,προσωπικα,ειναι ολος ο δισκος.Παρολα αυτα τεραστια hit εγιναν το ομωνυμο,το No one Like You,to Dynamite και η κλασσικη μπαλαντα  When the Smoke Is Going Down.

                       
                                      

                                     Track listing

 

Side one
No. Title Lyrics Length
1. "Blackout"   Klaus Meine, Herman Rarebell, Sonja Kittelsen 3:49
2. "Can't Live Without You"   Meine 3:47
3. "No One Like You"   Meine 3:57
4. "You Give Me All I Need"   Rarebell 3:39
5. "Now!"   Meine, Rarebell 2:35
Side two
No. Title Lyrics Length
6. "Dynamite"   Meine, Rarebell 4:12
7. "Arizona"   Rarebell 3:56
8. "China White"   Meine 6:59
9. "When the Smoke Is Going Down"   Meine 3:51

Ολες οι συνθεσεις ριναι του Rudolf Schenker.....


 

Band members
Production
  • Dieter Dierks - producer, engineer
  • Gerd Rautenbach - mixing
  • Steve Fallone - mastering