Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ενα Μουσειο , Μια Ιστορια






   Το Μουσειο του Ολυμπιακου ανοιξε τις πορτες του στις 14 Μαιου 2006,την  ημερα που  ο Ολυμπιακος κατεκτησε για μια αλλη φορα ενα απο τα πολλα νταμπλ της ιστοριας του. Το Μουσειο βρισκεται στο νεο Σταδιο Καραισκακη και σχεδιαστηκε και υλοποιηθηκε με μουσειολογικες και  επιστημονκες αρχες.

                                      ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

   Το Μουσειο του Ολυμπιακου συλλεγει,καταγραφει,συντηρει,ερμηνευει,ερευνα και μεταδιδει πληροφοριες και γνωσεις για την ιστορικη,πολιτιστικη και υλικη φυση του συλλογου του Ολυμπιακου και των αθληματων του.,της Ελληνικης αθλητικης ιστοριας και της περιοχης του Πειραια. Σκοπος του Μουσειου ειναι να εκπαιδευει,να ψυχαγωγει, να επικοινωνει,να εμπνεει τους επισκεπτες του, καθως επισης και να διατηρει και να φυλασσει τον πλουτο του συλλογου για τις επομενες γενιες. Το Μουσειο ειναι αμεσα συνδεδεμενο και αφοσιωμενο να ενεργει σαν υπευθυνος συνεργατης του συλλογου και της κοινοτητας του Ολυμπιακου.






                                      ΛΟΓΟΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

                    Για να μαθαινουν οι νεοι και να θυμουνται οι παλιοι
 
   Oπως ειπε και ο  Herr Hoeness ,Γενικος Διευθυντης της Hertha FC, "Το Μουσειο ειναι στον πολιτισμο καθε μεγαλης ομαδας".
    Οι λογοι δημιουργιας για το Μουσειο του Ολυμπιακου ηταν να συλλεγει,να διαφυλασσει και να παρουσιαζει,να χρησιμοποιειται σαν εκπαιδευτικο εργαλειο,να συμβαλει στην καταπολεμηση της βιας και να αναβαθμιζει πολιτιστικα το Ποδοσφαιρο και τον Αθλητισμο.

                               ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΤΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ

   Οι θεματικες ενοτητες με τις οποιες ασχολειται το Μουσειο ειναι η ιστορια του Συνδεσμου,η ιστορια του Πειραια.,η ιστορια του Ελληνικου ποδοσφαιρου και αθλητισμου,διακρισεις,κυπελλα,τροπαια,γεγονοτα,οι ανθρωποι του συλλογου,αθλητες και ομαδες.,τα σταδια,γηπεδα και προπονητικα κεντρα που αθλειται οΟλυμπιακος,ρουχισμος,αθλητικα αντικειμενα,αναμνηστικα,τεχνη και ο πολιτισμος του Ο.Σ.Φ.Π....
   Το Μουσειο συλλεγει,διατηρει και παρουσιαζει  Κυπελλα,Τροπαια,Μεταλλια,Αναμνηστικα απο το Σταδιο Καραισκακη,Αθλητικα ειδη,Φανελες,Παπουτσια ,Καπελα,Αναμνηστικα,Εγγραφα,Σημαιες,Λαβαρα,Πανο,Κασκολ,Καρφιτσες,Εργα Τεχνης,Εμβληματα,Προγραμματα,Εισιτηρια,Αυτοκολητα,Γραμματοσημα,Προσωπικα αντικειμενα,Μπαλες,Ρακετες,Κουπια,Φωτογραφιες,Εφημεριδες,Αναμνησεις,Οπτικοακουστικο Υλικο κ.α.

     






                        ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

                                   Η μονιμη εκθεση παρουσιαζει

 -Ιδρυση του Συλλογου                                        -Κωπηλασια

-Ποδοσφαιρο                                                        -Κανοε Καγιακ
-Καλαθοσφαιριση                                                 -Επιτραπεζια Αντισφαιριση
-Πετοσφαιριση                                                      -Αντισφαιριση
-Υδατοσφαιριση                                                    -Το σταδιο ''Γ.Καραισκακης"
-Στιβος                                                                  -Η Τραγωδια της Θυρας 7
-Κολυμβηση                                                         - Ο Φιλαθλος
-Ιστιοπλοια                                                           -Τεχνη
-Παλη                                                                   -Πυγμαχια

-Αρση Βαρων

   Το Μουσειο εχει ειδικα διαμορφωμενους χωρους για προσωρινες εκθεσεις,Ενα Αμφιθεατρο και ενα Κεντρο Ερευνας και Μελετης-Βιβλιοθηκη.Ειναι προσβασιμο για ατομα με ειδικες αναγκες,εχει πυρασφαλεια και ασφαλιση.Το Μουσειο παρεχει εκπαιδευτικα προγραμματα,ξεναγηση στο Μουσειο και στο Γηπεδο,Ημεριδες,Διαλεξεις,Προβολες καθως και Εκδοσεις και Ερευνα.....







                                                        ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

   Οι επισκεπτες του Μουσειου ειναι Μελη του Συλλογου,Φιλαθλοι του Ολυμπιακου,Φιλαθλοι του Ποδοσφαιρου και του Αθλητισμου,Σχολικες Ομαδες,τουριστες απο την Ελλαδα και το εξωτερικο και "περιεργοι".Απο την εναρξη λειτουργιας του πανω απο 24.000 ατομα εχουν επισκεφτει το Μουσειο.

                                      ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

   Ο Ολυμπιακος ειναι ο κοσμος του και το Μουσειο μας εχει δημιουργηθει απο αυτον τον κοσμο.Η στηριξη των ανθρωπων,ο εθελοντισμος,οι προσφορες και οι δωρεες,ηταν η βαση και η κινητηρια δυναμη για τη δημιουργια και τη σωστη λειτουργια του Μουσειου.
  Και ολοι μπορουν να συμμετεχουν στο εργο του Μουσειου.Ενα μικρο σχολιο,μια ιδεα,ενα αντικειμενο μεχρι το μεγαλυτερης αξιας εργο τεχνης ειναι πολυτιμο κι ανεκτιμητο για το Μουσειο.Για τον εμπλουτισμο των συλλογων,την επιστημονικη αξιοποιηση,τεκμηριωση και προβολη,την αναπτυξη της δραστηριοτητας του σε νεους τομεις  ,συμφωνα με τις συγχρονες μουσειακες αντιληψεις,τη λειτουργια και την ποιοτητα των υπηρεσιων που προσφερει,η συμμετοχη σας,μας ειναι απαραιτητη.Για περισσοτερες πληροφοριες η ενεργη συμμετοχη στο εργο του Μουσειου,επικοινωνηστε στο τηλ.210  48 19 440.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου