Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Metal '80s ~~~Αφιερωμα





                                                               1 9 8 1

                      Και εγενετο ---> G l a m     M e t a l

   Σας δινουν ενα shaker και σου λενε να βαλεις μεσα και να ανακατεψεις ολα τα απαραιτητα στοιχεια,ωστε να δημιουργησεις την καταλληλη μουσικη σκηνη που να διακατεχεται απο διαθεση για παρτυ και αφθονο χαβαλε,τα τραγουδια να μιλανε για ομορφα κοριτσια ,αγριες κραιπαλες και γρηγορα αμαξια,το image να ειναι οτι πιο τρελο και παλαβο μπορει να υπαρξει τη δεδομενη στιγμη (make up και παρδαλα ρουχα)και γενικα,οι πρωταγωνιστες αυτης της σκηνης να ζουν το λεγομενο "Rock'n'roll lifestyle" ως εκει που δεν παει αλλο. Εσυ τι κανεις? Κατ'αρχην παιρνεις το shaker .Ριχνεις μεσα μια γερη δοση απο Kiss,μια γερη δοση απο Aerosmith,μια τριτη γερη δοση απο New York Dolls και Ramones και ολιγον απο Rolling Stones.Υστερα,για να νοστιμισει το "φαγητο" ,βαζεις δοσεις απο νεανικη αφελεια και ενθουσιασμο,μπολικη διαθεση για parties και γαρνιρεται με μεγαλες ποσοτητες ναρκωτικων (γιατι απλα,χωρις αυτες δεν μπορει να υπαρξει το ''lifestyle" που λεγαμε και πιο πανω).
   Καπως ετσι γινανε τα πραγματα,εκει στις αρχες της δεκαετιας για την οποια συζηταμε. Μια ολοκαινουρια γενια απο μουσικους που ειχαν μεγαλωσει κατω απο τους ηχους των αγαπημενων τους συγκροτηματων,ηταν ετοιμη να ξεπεταχτει και να παρει τη διαδοχη κατασταση στα χερια τους.Ηδη στη χρονια  που συζηταμε , τα πραγματα δεν ηταν και πολυ καλα για πολλα απο τα συγκροτηματα που ειχαν οριοθετησει,αυτη τη σκηνη.Οι New York Dolls διαλυμενοι,οι Aerosmith σε πληρη αποσυνθεση, οι Kiss να εχουν βαλτωσει συνθετικα.Ομως, στα clubs του Los Angeles αλλα και σε ολοκληρη την Αμερικη τα πραγματα ηταν πολυ ζωντανα.Υπηρχαν "αγνωστα'" σχηματα οπως οι Motley Crue,οι Ratt,οι WASP,οι Twisted Sister που αρχιζουν σιγα σιγα να γινονται γνωστοι και να απασχολουν ολο και περισσοτερο τα media ,τοσο με τις μουσικες τους ικανοτητες και την ακραια σκηνικη τους παρουσια οσο και με τις σπουδαιες επιδοσεις τους στην καταναλωση αλκοολ και ναρκωτικων..Αυτο που τη μια στιγμη θεωρουνταν underground και απασχολουσε τους λιγους πιστους,μεσα σε λιγο καιρο εγινε mainstream,αρχισε να προβαλλεται απο το MTV και αρχισε να ενδιαφερει ολο και περισσοτερο κοσμο,ειτε αυτος ερχοταν απο τη σκοπια του οπαδου ειτε ηταν πολυεθνικες εταιρειες που εβλεπαν οτι υπηρχε μπολικο παραδακι και προσπαθουσαν να "αρπαξουν" οσα περισσοτερα μπορουσαν. Anyway...
Το θεμα ειναι οτι η σκηνη μεγαλωσε και περισσοτερα συγκροτηματα ξεπηδησαν. Ηρθαν οι Poison,οι Winger,οι Warrant,οι CFinderella,οι Faster Pussycat,οι White Lion,οι Guns'n'Roses(με πιο αλητικο image),οι Kix και τοσα αλλα σχηματα που προσπαθουσαν να παρουν και αυτοι καποιο κομματι απο τη πιτα που ειχε φτιαχτει...




   H αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο μουσικο κινημα εγινε πληρως αποδεκτο μονο στο maistream κοινο της Αμερικης.Ειναι λιγα τα συγκροτηματα που καταφεραν να γνωρισουν την αποδοχη απο το metal κοινο της Ευρωπης.Δεν ειναι τοσο η μουσικη που δεν "καθησε' καλα στους Ευρωπαιους.Ειναι περισσοτερο το "περιεργο" image,το make-up που δεν μπορουσε να χωνεψει με τιποτα ο τυπικος metalhead. Οσοι εχουμε ζησει τη συγκεκρμενη δεκαετια,θα θυμομαστε οτι τοτε υπηρχαν δυο εμφυλιοι πολεμοι μεσα στο metal. Ενας απο αυτους ηταν και ολοι εναντιον του λεγομενου pop-metal.Εναντια στουςφλωρους που "μολυναν" τη σημαια του metal.Η ιστορια,ομως, γραφεται και δεν μπορει να αλλαξει.Και η ιστορια εδειξε οτι το κινημα του glam metal ηταν πολυ σημαντικο κι επαιξε το δικο του σπουδαιο ρολο στην παντοκρατορια του metal μεσα στη συγκεκριμενη δεκαετια..


                                              Σημαντικα  γεγονοτα 

  - Ενα απο τα καλυτερα live albums ολων των εποχων,το "No sleep 'til Hammersmith" κυκλοφορει απο τους Motorhead και φτανει μαλλον ευκολα στο # 1 στη Βρετανια! Το αστειο ειναι πως οι Motorhead ηταν αρχικα καθετα αντιθετοι στην κυκλοφορια του δισκου.
   - Δευτερη εξοχη δουλεια απο τον Ozzy και το συγκροτημα του, με τιτλο "Diary of a Madman".Κατα τη διαρκεια της περιοδειας για την προωθηση του δισκου,ο κιθαριστας του Ozzy, Randy Rhoads, σκοτωνεται σε αεροπορικο δυστυχημα.Το metal θρηνει εναν απο τους καλυτερους κιθαριστες του και ο Ozzy τον καλυτερο του φιλο.
   - Εμφανιζεται στη Φινλανδια,ενα απο τα πιο επιδραστικα,στ συνεχεια,σχηματα του glam/sleaze hard rock.Ειναι οι Hanoi Rocks με τον εντυπωσιακο frontman Mike Monroe,ο οποιος στο μελλον θα αποτελεσει τη βασικοτερη επιρροη του Axl Rose.Το πρωτο τους αλμπουμ λεγεται "Bangkok Shocks,Saigon Shakes,Hanoi Rocks" και μετα απο αυτο οι Φινλανδοι μετακομιζουν στην Αγγλια για να απογειωσουν την καριερα τους.
   - Οι Rainbow κυκλοφορουν νεα δουλεια ,το "Difficult to Cure",με τον Joe Lynn Turner στα φωνητικα. Αξιοσημειωτη ειναι η διασκευη του Blackmore στην 9η Συμφωνια του Μπετοβεν και το super-hit, συνθεση του Russ Ballard, "I Surrender".
   - Απο τα βαθη της Κολασεως ξεπηδα το πιο βλασφημο τριο της ιστοριας του μεταλικου ηχου.Η πυλη απο την οποια ξεπηδησαν,βρισκοταν κοντα στο Newcastleκαι το κακο ειχε πλεον τρια νεα προσωπα ....Cronos,Mantas,Abaddon.Οι θρυλικοι Venom ντεμπουταρουν με το "Welcome to Hell" και αθελα τους αλλαζουν το ρου της ιστοριας της μουσικης.
  - Oi Rush παραδιδουν μαθηματα μουσικης μεσα απο το εξαιρετικο αλμπουμ "Moving Pictures" στο οποιο χρησιμοποιουν με εξαιρετικο τροπο την τοτε στουντιακη τεχνολογια.Την ιδια χρονια επιβεβαιωνουν την μουσικη τους κυριαρχια κυκλοφορωντας το εκπληκτικο live album "Exit..Stage Left"
   - Η Joan Jett καρφωνεται στο #1 των αμερικανικων charts με το "I Love rock'n'roll" και μενει εκει για αρκετο καιρο,βαζοντας για πρωτη φορα υο heavy metal στα parties και τις χοροεσπεριδες των λυκειων της εποχης.




    - Oi πολυπλατινενιοι Kiss κυκλοφορουν το "Music from the Elder" βαζοντας την καριερα τους σε σοβαρο κινδυνο,αφου το αλμπουμ εμπορικα κυριολεκτκα πατωσε.Γιατι αυτο? Γιατι στο αλμπουμ συμμετειχε ορχηστρα,χορωδια ενω αρκετες απο τις συνθεσεις δεν ειχαν την σπιρταδα των Kiss. Παρ'ολα αυτα, αν παραβλεψουμε πως το "Elder" ειναι δισκος των Kiss ,δεν μπορουμε παρα να παραδεχτουμε πως ειναι μια ιδιαιτερα αξιολογη προσπαθεια.
   - Στη χωρα του ανατελλοντος ηλιου εμφανιζεται ενα απο τα πιο εντυπωσιακα metal σχηματα της  δεκαετιας.Ειναι οι Loudness,των οποιων ο πρωτος δισκος "The birthday eye" περιεχει στιχους γραμμενους τοσο στα αγγλικα οσο και στη μητρικη τους γλωσσα.Ο κιθαριστας τους ,Akira Takasaki, ξεχωριζει οχι μονο για τη βιρτουοζιτε του αλλα και για τα πραγματικα εκπληκτικα του riffs.
   - Ο Michael Schenker μετονομαζει την μπαντα του για συντομια σε "MSG"  και κυκλοφορει το αλμπουμ "MSG" .
  - Oi Γερμανοι Accept ξεφευγουν ακομη περισσοτερο απο το Judas Priest meets AC/DC υφος κι εχοντας πλεον την ολοδικη τους μουσικη ταυτοτητα κυκλοφορουν το 3ο τους αλμπουμ με τιτλο "Breaker". Η λογοκρισια τους αναγκαζει να μην τυπωσουν τους στιχους του τραγουδιου ''Son of a Bitch" στο ενθετο του δισκου οπως και να ηχογραφησουν και μια εναλλακτικη,περισσοτερο κοσμια εκδοση του τραγουδιου.
   - Οι Black Sabbath εχουν ακομη μια αλλαγη στη συνθεση τους.Ο αρχικος τους drummer Bill Ward φευγει απο το γκρουπ και αντικαθισταται απο τον Vinnie Appice.Η τετραδα Iommi/Butler/Dio/Appice δημιουργει ενα ακομα εξαιρετικο δισκο,χρησιμοποιωντας την ιδια μαγικη συνταγη του ''Heaven and Hell". Τιτλος του αλμπουμ ''Mob Rules"...
   - Οι εντυπωσιακοι Blue Oyster Cult  κυκλοφορουν ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ της καριερας τους ,το "Fire of Unknown Origin", σε παραγωγη Martin Birch.Το ονομα της Patty Smith υπαρχει για μια ακομη φορα αναμεσα σε αυτα των υπολοιπων συνθετων....

   - O Kαναδος κιθαριστας Frank Marino,μετα τη διαλυση των Mahogany Rush,ξαναχτυπα με το πρωτο του προοσωπικο δισκο "The Power of  Rock'n'Roll" .Τον κατηγορουν,ως συνηθως,για κοπιαρισμα του Jimi Hendrix ,αλλα η αληθεια ειναι πως ο Marino ειναι κιθαριστας με εντονο το προσωπικο στοιχειο.
   - Δευτερο προσωπικο αλμπουμ για τον πρωην κιθαριστα των UFO και Whitesnake ,Bernie Marsden. Τιτλος "Look at me now"..
   - Οι Βρετανοι Dark Star,παρα την εμφανη τους αξια,δεν μπορεσαν να ξεφυγουν απο τα στενα ορια του NWOBHM,αν και στο ομωνυμο πρωτο τους αλμπουμ παρουσιασαν ορισμενες εξαιρετικες ιδεες.
   - Οι AC/DC,μετα το υπερεπετυχημενο ''Back in Black" επανερχονται με το "For those about to rock" με το θρυλικο κανονι στο εξωφυλλο.Δυστυχως,ομως, το αλμπουμ(εκτος απο τη καταπληκτικη ομωνυμη συνθεση,η οποια μεχρι και σημερα κλεινει τις εμφανισεις τους αποτειοντας φορο τιμης στους οπαδους) ,απογοητευει. Παρ'ολα αυτα,ομως,οι πωλησεις του ειναι ιδιαιτερα ενθαρρυντικες.
   - Οι Judas Priest κυκλοφορουν το πρωτο μετριο δισκο τους.Το ''Point of Entry" στερειται εμπνευσης και δυναμης.Απ' ολοκληρο το δισκο ξεχωριζει το καταπληκτικο ''Desert Plains" και το "Heading Out to the Highway".Το αλμπουμ κυκλοφορει με διαφορετικο εξωφυλλο σε Αμερικη και Ευρωπη...
   - Οι UFO δεν λενε να καταλαβουν πως δεν υπαρχει ζωη μετα τον Michael Schenker και κυκλοφορουν  το αλμπουμ-ΟΥΦΟ "The Wild,The Willing and the Innocent".
   - Οι παλαι ποτε glam gurus,Slade, ξενερωνουν το κοσμο με το βαρετο "" 'Til Deaf Do Us Part".
   - Οι Thin Lizzy στο νεο τους αλμπουμ "Renegade" απογοητευουν αφου παρουσιαζονται μουδιασμενοι και χωρις δυναμη.Μετα βιας ξεχωριζει το "Angel of Death"...To "Renegade" ειναι ισως το χειροτερο αλμπουμ του σχηματος.
   - Μια μπαντα-οδηγος για το glam metal της δεκαετιας,οι Motley Crue κυκλοφορουν το ντεμπουτο τους με δικα τους χρηματα απο τη δικη τους Leathur Records.Τιτλος του ''Too Fast for Love". Ο δισκος θα επανακυκλοφορησει λιγο καιρο αργοτερα απο την πολυεθνικη Electra Records ,με ελαφρως διαφορετικο εξωφυλλο.





   - Oι Gaskin ταραζουν τα νερα του NWOBHM με το επικο "End of the world"..
   - Η σκηνη του Gothenburg δεν εμφανιστηκε το 1990. Οι EF Band απο τη συγκεκριμενη πολη κυκλοφορησαν το επηρεασμενο απο τα δρωμενα στην αγγλικη σκηνη ,''Last Laugh Is On You" .Σε αυτους,πριν την κυκλοφορια του δισκου τους,επαιζε και ο μελλοντικος drummer των Angelwitch, Dave Dufford.
   - Οι Αμερικανοι Airraid εντυπωσιαζουν με το AOR τους ,στο μοναδικο τους ομωνυμο αλμπουμ.
   - ''Stage Fright" λέγεται η νεα δουλεια των Αγγλων Witchfynde..
   - Οι Σκωτσεζοι Holocaust ηχογραφουν το μνημειωδες πρωτο τους αλμπουμ "The Nightcomers",στο οποιο περιλαμβανεται και ο "εθνικος υμνος" των ανα κοσμο Metalheads , "Heavy Meatl Mania".....
   - Ο Kix παρφουμαριζουν το τζιν γιλεκο των AC/DC, του βαζουν κι ενα παρδαλο φουλαρι και ντεμπουταρουν με το"Atomic Bomb''...
   - Στο Newcastle της Αγγλιας,τα αδερφια Gallagher και η μπαντα τους που φερνει το ονομα Raven, κυκλοφορουν τον πρωτο τους δισκο με τον τιτλο "Rock until you drop"και γινονται με τη σειρα τους ενα εκ των πρωτοπορων συγκροτηματων του NWOBHM,οντας μαλιστα απο τα πιο επιθετικα σχηματα της γενιας τους.
   - Οι Whitesnake εμφανιζονται με ενα ακιομη αριστουργημα το ''Come and get it".
   - O κιθαριστας των Aerosmith ,Brad Whitford, συνεργαζεται με τον τραγουδιστη του Ted Nugent ,Derek St.Holmes και κυκλοφορουν το "Whitford -St.Holmes".
   - Οι Wild Horses των Brian Robertson & Jimmy Bain κυκλοφορουν το δευτερο και τελευταιο τους δισκο με τιτλο "Stand your Ground".
   - Οι Ιταλοι Death SS (ενα απο τα πιο ακραια και εκκεντρικα σχηματα που γεννησε και θα γεννησει ποτε αυτη η μουσικη) υπο την ηγεσια του τραγουδιστη και frontman Steve Sylvester και του κιθαριστα Paul Chain, κανουν την πρωτη τους εμφανιση στην ιταλικη συλλογη ''Gathered" με το τραγουδι "Ηοrror"..
   - ''El Loco" λεγεται το νεο αλμπουμ των Τεξανων ZZ Top.
   - Ενα ιρλανδεζικο τριο που αποτελειται απο τρια αδερφια,τους Pat,John και Tommy McManus,δινει το δικο του hard rock στιγμα με το ονομα Mama's Boys και τον πρωτο τους αυτοχρηματοδοτουμενο δισκο με τιτλο "Official Bootleg" που διανεμουν οι ιδιοι στις συναυλιες τους.
   - Οι Yesterday and Today,μετα την κυκλοφορια δυο δισκων,μετανομαζονται σε Υ&Τ και κυκλοφορουν το "Earthshaker".
   - Ενα ακομη σχημα του NWOBHM δινει τα πολυ καλα του διαπιστευτηρια.Προκειται για τους More που κυκλοφορουν το ενδιαφερον "Warhead"...




   - Oι πατερες του Ολλανδικου heavy metal ,Picture, κυκλοφορουν το δευτερο δισκο τους,το πολυ καλο ''Heavy Metal Ears" και η φημη τους αρχιζει να διογκωνεται.
   - Οι Αγγλοι Handsome Beasts κυκλοφορουν το Judas Priest-ικο και μερικως φαλλοκρατικο στιχουργικα ''Bestiality"..
    - Οι Καναδοι Triumph παρουσιαζουν τον καλυτερο δισκο της καριερας τους,το λυρικο ''Allied Forces"..
    - Οι εκ Γαλλιας Trust παραμενουν στασιμοι με το νεο τους αλμπουμ ''Marche Ou Creve"..
    - Με τον John Sykes στη συνθεση τους ,οι Tygers of Pan Tangκυκλοφορουν ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ της καριερας τους και του NWOBHM,το ''Spellbound",και βαζουν την καριερα τους σε τροχια επιτυχιας.
   - Το NWOBHM δεν εχει σταματημο.Εμφανιζονται οι Demon και το πρωτο τους αλμπουμ ''Night of the Demon" φανερωνει μια ωριμη μπαντα με σκληρο ηχο που βασιζεται στα '70s.
   - Οι Killer απο το Βελγιο εμφανιζονται με το ''Ready for Hell".Οσο εμπνευσμενο ηταν το ονομα τους αλλο τοσο ηταν και η μουσικη τους.
   - Εμφανιζεται μια απο τις πλεον cult μπαντες που εχει να επιδειξει αυτη η μουσικη. Οι Cirith Ungol δανειζονται το ονομα τους απο τα γραπα του Tolkien και στο ντεμπουτο τους ''Frost and Fire" ακουγονται σαν μια μιξη πρωιμων Sabbath και πρωιμων Rush,παιγμενη απο γραμμοφωνο του οποιου η βελονα εχει πιασει αρκετους τονους πουρι...
   - Μια απο τις καλυτερες μπαντες του NWOBHM,οι Praying Mantis που εχουν σαν κεντρικο τους πυρηνα τους αδερφους Troy,κυκλοφορουν τον πρωτο τους στουντιο δισκο με το ονομα "Time tells no lies" και καταπληκτικο εξωφυλλο απο τον Rodney Matthews..
   - Oι Lips απο τον Καναδα αλλαζουν το ονομα τους εξαιτιας της υπαρξης μιας ντισκο μπαντας που λεγοταν Lips Ιnc.Μετονομαζονται σε Anvil και κυκλοφορουν τον πρωτο τους δισκο με τιτλο "Hard 'n'Heavy"..
   - Ο μετεπειτα τραγουδιστης των Annihilator ,Randy Rampage,κανει την πρωτη δισκογραφικη εμφανιση με το σχημα των DOA οι οποιοι επιδιδονται σε hardcore πρωτογονισμους.Το αλμπουμ τους ονομαζεται απλως "Hardcore".....
   - To σχημα του πρωην τραγουδιστη των Bachman Turner Overdrive,Randy Bachman, οι Iron Horse κυκλοφορουν το δευτερο και τελευταιο τους δισκο,''Everything is Grey" πριν μετονομαστουν σε Union.




   - Oι Αμερικανοι Riot κυκλοφορουν τον 3ο τους δισκο,το θρυλικο πλεον "Fire Down Under"..
   - Δυο δουλειες μεσα στη χρονια για τους Nazareth. Κυκλοφορησαν το μαλλον μετριο ''Fool Circle", ακολουθουμενο απο το αξιολογο διπλο αλμπουμ ''Snaz".
   - Ο Marvin Lee Aday,γνωστοτερος ως Meatloaf,ηχογραφει το δευτερο δισκο του με τιτλο ''Dead Ringer For Love".
   - Live album για τον Ted Nugent ,με τον τιτλο-λογοπαιγνιο ''Intensities In Ten Cities".
   - Νεα δουλεια και για τους Foghat με τιτλο "Girls to chat, Boys to bounce"..
   - Οι Vardis κυκλοφορουν το ''The World's Insane",χωρις ομως να καταφερουν να τρελανουν τον κοσμο.
   - Οι pomp-progsters Styx καταφερνουν ακομη να κεντριζουν το ενδιαφερον με το ''Paradise Theater".
   - Τεταρτο αλμπουμ για τους Van Halen με τιτλο ''Fair Warning" και ο κοσμος βρισκεται ηδη στα ποδια τους.
   - Οι Status -Quo ,μονιμοι κατοικοι του πλανητη boogie ,κυκλοφορουν το ''Never too late".
   - Δευτερος δισκος για τους Αυστραλους Rose Tattoo , με τον τιτλο "Assault and Battery".Ο τιτλος των πνευματικων αδερφων των AC/DC που κουβαλανε ,δικαιωνεται κι εδω.
   - Δευτερη προσωπικη δουλεια για τον αδικοχαμενο μαγο των drums ,Cozy Powell.Προκειται για το αρκετα ενδιαφερον 'Tilt"..
   - Oι The Rods κυκλοφορουν το "The Rods" στην Arista Records,με τον Gary Bordonaro στο μπασο. Προκειται ουσιαστικα για το ντεμπουτο αλμπουμ τους,ξαναμιξαρισμενο και με καποιες αλλαγες στα κομματια.
   - Οι Rossington Collins Band κυκλοφορουν το δευτερο,πολυ καλο αλμπουμ τους ''This isThe Way". Δυστυχως ,οι συνεχεις συγκρισεις με τους Skynyrd δεν τους αφησαν να αναδειχτουν.
   - ''Take No Prisoners" ειναι ο νεος δισκος των Molly Hatchet.
   - Δευτερη και πιο μεταλλικη δουλεια για τους Plasmatics ,το ''Beyond the valley of 1984".
   - Οι Blackfoot,σε δημιουργικο οργασμο,κυκλοφορουν το καλυτερο δισκο της καριερας τους,το ''Marauder" στο οποιο ο συνδυασμος southern ηχου και πραγματικα σκληρων κιθαρων απογειωνεται.




   - Oι Ιαπωνες Bow Vow συνεχιζουν το σερι των καλων δισκων που βρισκουν,ομως, ανταποκριση μονο στη χωρα τους.Ο δισκος τους γι αυτη τη χρονια λεγεται "Hard Dog"...
   - ''Nightflight" λεγεται το αλμπουμ των Budgie.
   - Oι Faithful Breath συνεχιζουν να υψωνουν τα σπαθια και να πινουν παγωμενη μπυρα μεσα απο κερατα,στο αλμπουμ "Rock Lions"...
   - Οι Καναδοι Fist επανερχονται με το δευτερο δισκο της καριερας τους ,το ''Fleet Street".
   - Οι Saxon με το τεταρτο αλμπουμ τους επισημοποιουν τη φορεσια μας, τη στολη του καθε metalhead,ονομαζοντας το νεο τους διαμαντι ''Denim and Leather"..
   - ''Live at the target" λεγεται η νεα δουλεια των Twelfth Night.
   - Οι Def Leppard κυκλοφορουν το δευτερο αλμπουμ τους της καριερας τους με τιτλο "High'n'Dry", κανοντας ακομα πιο αισθητη τη ταση τους να γραψουν δυνατες μελωδιες.Η Αμερικη τους καλωσοριζει..
   - Ο Ian Gillan κυκλοφορει το καλυτερο αλμπουμ της προσωπικης τους καριερας,το δυναμικο "Future Shock".
   - Τα κοριτσια απο το νησι,οι Girlschool,συνεχιζουν να κανουν επιδειξη δυναμης με το δευτερο αλμπουμ τους, ''Hit and Run".
   - Οι Σουηδοι Ηeavy Load ξαναζωντανευουν τις εποχες των Vikings στη δευτερη δουλεια τους ,στο ''Metal Conquest".
   - Οι Αμερικανοι Helix πιανουν,εικαστικα τουλαχιστον,το νοημα και δημιουργουν  φαντασιωσεις στο "White Lace and Black Leather".
   - Οι Sarcofagus εξακολουθουν να παραμενουν αδφιαφοροι στο ''Envoy of Death".
   - Το ιδιο και οι Καναδοι Saga οι οποιοι δεν λενε να καταλαβουν πως δεν προκειται να γινουν Rush στη θεση των Rush.Το αλμπουμ τους για τη συγκεκριμμενη χρονια λεγεται "World Apart"..
   - Ο πρωην τραγουδιστης των Uriah Heep, David Byron, με την Byron Band του κυκλοφορει το ''On the Rocks".
   - Ο Bruce Bruce κανει καταπληκτικες ερμηνειες σ'εναν απο τους ακλυτερους δισκους των Samson, το ''Shock Tactics".Μετα απο αυτο,ο Paul Samson εψαχνε για τραγουδιστη και ο Bruce Dickinson αποθεωνοταν σαν τραγουδιστης των Iron Maiden....


                                                       F e s t i v a l s

Donington ---AC/DC,Whitesnake, Blue Oyster Cult,Blackfoot,Slade
Heavy Metal Holocaust (Αγγλια) -----Motorhead,Ozzy Osbourne,Frank Marino,Triumph,Riot,Vardis







                                          20 Albums You Must Have


 1)  Accept ~ Breaker 
 2)  Black Sabbath ~Mob Rules
 3)  Blue Oyster Cult ~ Fire of Unknown Origin
 4)  Iron Maiden ~ Killers
 5)  Motorhead ~ No sleep 'til Hammersmith
 6)  Ozzy Osbourne ~Diary of a Madman
 7)  Rainbow ~  Difficult To Cure
 8)  Rush ~ Moving Pictures
 9)  Saxon ~ Denim and Leather
10) Venom ~Welcome to Hell





11) Blackfoot ~ Marauder
12) Cirith Ungol ~ Frost and Fire
13) Holocaust ~ The Nigtcomers
14) Praying Mantis ~ Time tells no lies
15) Raven ~ Rock until you drop
16) Riot ~ Fire down under
17) The Rods ~ The Rods
18) Samson ~ Shock Tactics
19) Triumph ~ Allied Forces
20) Tygers of Pan Tang ~ Spellbound

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου